Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ"

Στo πλαίσιo της βράβευσης του ιστολογίου «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ» στο «Διαγωνισμό Καλύτερου Ιστολογίου 2012», μου ζητήθηκε να παραχωρήσω συνέντευξη στην κ. Βικτώρια Τσολίδου (Eλληνικοί Γυναικείοι Ιστότοποι), την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. Ευχαριστώ θερμά την κ. Τσολίδου κι εύχομαι καλή δύναμη και πάντα επιτυχίες σε όλες τις δραστηριότητές της.                                                                                               
                                                            Αντώνης Κρασάκης  

                       
Σήμερα είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενη γιατί φιλοξενούμε στις συνεντεύξεις μας έναν άντρα που επάξια έγινε μέλος των ελληνικών γυναικείων ιστότοπων και μάλιστα κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ελληνικού ιστολογίου για το 2012 στην κατηγορία "Οι άντρες που αγαπήσαμε". Αναφέρομαι στον κύριο Κρασάκη, που το ιστολόγιό του «Παιδικά Χαμόγελα» χαρίζει αγάπη στα παιδάκια, αλλά και στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους εκείνους που ασχολούνται με το πιο πολύτιμο όλων, τις παιδικές ψυχούλες.

1. Πείτε μας λίγα λόγια για τον εαυτό σας.

Ονομάζομαι Αντώνης Κρασάκης. Γεννήθηκα σ' ένα πανέμορφο, μικρό χωριό της Βόρειας Κέρκυρας, το Βαλανειό. Είμαι παντρεμένος με μια γλυκιά κρητικοπούλα, την Πόπη κι έχουμε μια κορούλα 21 ετών, τη Μαριλένα! Διδάσκω στην Ε΄ τάξη του 152ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και νιώθω πολύ τυχερός, μιας και καθημερινά παίρνω χαρά, κέφι και ζωή απ' τους μαθητές μου! Εδώ και δύο (2) χρόνια είμαι διαχειριστής του ιστολογίου "ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ" (www.akrasakis.blogspot.gr) και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, αφού μου δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάζω θέματα που ενδιαφέρουν μικρούς μαθητές και μαθήτριες, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όσους αγαπούν τα παιδιά!

2. Πότε ξεκινήσατε το ιστολόγιό σας;

Το ιστολόγιο το ξεκίνησα στις 11/1/2011, με αφορμή τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα επιμόρφωσης για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

3. Είστε full time blogger
;

Όχι. Με το ιστολόγιο "ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ" ασχολούμαι περίπου 1-2 ώρες ημερησίως και πιο συστηματικά τα Σαββατοκύριακα, όπου υπάρχει μεγαλύτερη άνεση χρόνου.

4. Γιατί bloggαρετε;

Το ιστολόγιο αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στη μαθησιακή διαδικασία, που διευκολύνει τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τη διδακτέα ύλη, να εμβαθύνουν σε κάποιες έννοιες και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Δίνει όμως και τη δυνατότητα στους γονείς να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν στις οικογενειακές σχέσεις και να βρουν χρήσιμες συμβουλές και λύσεις. Επιπλέον, οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί βρίσκουν σε αυτό άφθονο υλικό, για να το χρησιμοποιούν καθημερινά στα σχολεία. Όλοι οι παραπάνω λόγοι θεωρώ ότι αποτελούν ένα ισχυρό κίνητρο, για να αφιερώνω για τα παιδιά όσο περισσότερο ελεύθερο χρόνο διαθέτω ως blogger.

5. Περιγράψτε το ιστολόγιό σας με 20 λέξεις.

Το ιστολόγιο «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ» δημιουργήθηκε για να παρουσιάζει ποικίλα θέματα, επιλεγμένα με υπευθυνότητα, σεβασμό κι ευαισθησία, προσφέροντας χαρά και γνώση!!!

6. Ποια είναι τα 5 καλύτερα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για το ιστολόγιό σας;


α. Windows Live Movie Maker

β. Picasa

γ. Slideboom

δ. Microsoft Power Point

ε. YouTube

7. Ποια είναι τα θετικά του να είσαι blogger;

Το blog είναι μια δημιουργική δουλειά, η οποία είναι ανοιχτή και προσβάσιμη σε όσους ασχολούνται με το διαδίκτυο. Προσδίδει ευθύνη στο δημιουργό και παράλληλα του δίνει τη χαρά της επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων-σχολίων με εκατοντάδες αναγνώστες και φίλους που το παρακολουθούν απ’ όλα τα μέρη του κόσμου.

8. Πόσο χρόνο ξοδεύετε για το ιστολόγιό σας εβδομαδιαία;

Κατά μέσο όρο ξοδεύω 10-12 ώρες εβδομαδιαία.

9. Πόσες επισκέψεις έχετε ημερησίως;


Οι επισκέψεις στο ιστολόγιο κυμαίνονται από 1200-1500 ημερησίως.

10. Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχετε μάθει από την έναρξη του ιστολογίου σας;

Η αξία της επικοινωνίας και η ανταλλαγή απόψεων.

11. Αν ξεκινούσατε το ιστολόγιό σας από την αρχή τι θα κάνατε διαφορετικά;


Δεν θα έκανα τίποτα το διαφορετικό, γιατί πριν από τη δημιουργία του ιστολογίου μου είχα κατανοήσει πλήρως τις μεθόδους λειτουργίας του Blogger και είχα φανταστεί τη μορφή που θα ήθελα να είχε, ώστε να με ικανοποιεί απόλυτα. Αισθάνομαι ότι είναι «πνευματικό μου παιδί», που έχει ανάγκη τη φροντίδα και το ενδιαφέρον μου. Καθημερινά ανατρέχω σε αυτό, με έντονη τη διάθεση να προσθέσω μια πινελιά αγάπης και προσφοράς σε όσους διαβάζουν με λαχτάρα τις σελίδες του.

12. Ποια ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του ιστολογίου σας μέχρι τώρα;

Τα «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ» ήταν ο μεγάλος νικητής του «Διαγωνισμού Καλύτερου Ιστολογίου 2012» της Κοινότητάς σας (Κοινότητα Ελληνίδων Γυναικών Bloggers), στην ειδική κατηγορία βραβείων ανδρών δημιουργών «Οι άνδρες που αγαπήσαμε» και σας ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία συμμετοχής που μου δώσατε!!!

13. Ποιος είναι ο πιο δόκιμος τρόπος για να προμοτάρετε το ιστολόγιό σας;

Κατά την άποψή μου, ο πιο δόκιμος τρόπος για την προώθηση του ιστολογίου μου είναι η προβολή των αναρτήσεών του σε όσα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

14.
Τι συμβουλές θα δίνατε στις νέες bloggers;

Κάθε ιστολόγιο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Κάθε φίλη blogger, που επιθυμεί να δημιουργήσει ένα ιστολόγιο, θα πρέπει να έχει σκεφτεί ιδιαίτερα το θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί και θα παρουσιάσει στους αναγνώστες της, καθώς και τον τρόπο καλύτερης προβολής του. Χρειάζεται να διαθέτει αγάπη για το δημιούργημά της, όπως επίσης και μεγάλη υπομονή κι επιμονή, γιατί ο Blogger παρουσιάζει, δυστυχώς, πολλά προβλήματα μέχρι να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

15. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για το ιστολόγιό σας;

Αυτό που μ’ ενδιαφέρει περισσότερο είναι να συνεχίσει να έχει την ίδια απήχηση στο κοινό που το παρακολουθεί. Αυτό μου δίνει ένα ισχυρό κίνητρο, αλλά και κουράγιο, για να το ενημερώνω σε καθημερινή βάση.

16. Ποια είναι η πιο αγαπημένη σας ανάρτηση που θα θέλατε να τη διαβάσει όλος ο κόσμος;

Συγκινούμαι όταν διαβάζω την ανάρτηση με θέμα: «Η αγωνία ενός μικρού αγγέλου». Πρόκειται για μια πολύ τρυφερή ιστορία, που θα ήθελα πραγματικά να διαβαστεί από όλους!!! Ένας υπέροχος διάλογος, που παρουσιάζει με τον πιο απλό τρόπο το μεγαλείο της αγάπης της μητέρας προς το παιδί της.

17. Ποια είναι η πιο δημοφιλής σας ανάρτηση (σε σχόλια ή σε επισκέψεις);


Η δημοφιλέστερη ανάρτηση είναι τα «Ποιήματα για το Καλοκαίρι» με 35.423 επισκέψεις.

18. Ποια είναι τα 5 πιο αγαπημένα σας γυναικεία ιστολόγια και γιατί;

Μέσω της Κοινότητάς σας είχα τη χαρά να γνωρίσω πάρα πολλά γυναικεία ιστολόγια. Τα περισσότερα εξ αυτών είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και ποικιλία θεμάτων. Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω μόνο 5 από αυτά, γιατί φοβάμαι ότι θα αδικήσω αρκετές από τις φίλες bloggers που έχουν φτιάξει εξίσου καταπληκτικά ιστολόγια.

Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία!
 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ

6 σχόλια:

 1. Αγαπημένε μας Αντώνη τα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ είναι ένα ιστολόγιο γεματο αγάπη και φροντίδα για τους μικρούς ανθρώπους αυτού του κόσμου και παράλληλα ένα σημαντικό εργαλείο για όλους εμάς που στεκόμαστε πλάι τους στο μεγάλωμά τους, είτε ως εκπαιδευτικοί είτε ως γονεις.
  Μας βοηθάτε πολύ και γι' αυτό ευχομαι να είστε πάντα εδω!
  Στέλνω την αγάπη μου και στους τρεις σας, να έχετε ένα όμορφο τριήμερο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπημένη μας φίλη Νίκη,σ' ευχαριστούμε πολύ για τα γεμάτα αγάπη λόγια σου! Να είσαι σίγουρη ότι όσο τα "ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ" θα έχουν φίλους σαν εσένα, θα βρίσκονται πάντα εδώ...

   Πολλά φιλιά σε όλη την οικογένειά σου! Να περάσετε όσο καλύτερα μπορείτε αυτό το τριήμερο στην πανέμορφη Βυτίνα και να διασκεδάσετε με κέφι, γέλιο και χαρά!
   Αντώνης-Πόπη

   Διαγραφή
 2. ΑΝΤΩΝΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ, Ευσταθία μου! Χαίρομαι που μέσα από τα "ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ" σας δίνεται η ευκαρία να ξεχαστείτε και λίγο, ξεφεύγοντας έτσι από την καθημερινότητα... Εύχομαι πάντα να περνάτε όμορφα μαζί μας! Καλό αποκριάτικο τριήμερο!!!
   Αντώνης

   Διαγραφή
 3. ΑΝΤΩΝΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ,ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΕΥΧΕΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΝΑ ""ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΔΙ"" ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ.ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.ΤΟ ΠΑΣΧΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε στα «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ»! Το ιστολόγιο ενημερώνεται με πολλή αγάπη και σεβασμό στους μικρούς μας φίλους. Κάθε σελίδα του συμπληρώνεται με μεράκι, όπως ένα παιδικό βιβλίο, φροντίζοντας ώστε να είναι καλαίσθητο κι ευχάριστο στα μάτια τους. Σας ευχαριστούμε που ομορφαίνετε την παρέα μας και μας δείχνετε την αγάπη σας με τα ευγενικά και ενθαρρυντικά σας σχόλια!