Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

6ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ ΤΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) υπό την επιστημονική ευθύνη και επιμέλεια του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνουν τον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών για τους μαθητές Ε' και ΣΤ' τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας.


Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί για το τρέχον σχολικό έτος σε δύο φάσεις:

Α' φάση: Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 (10:00-11:30) στα Δημοτικά Σχολεία -που θα δηλώσουν συμμετοχή- σε όλη τη χώρα.

Β' φάση: (μόνο για τους 2 πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τμήματος -μετά την αξιολόγηση των γραπτών τους από τους εκπαιδευτικούς τους- από κάθε σχολείο) το Σάββατο 12
Μαΐου 2018 (10:00-11:30) σε εξεταστικά κέντρα μεγάλων πόλεων της χώρας, που θα ανακοινωθούν εγκαίρως από τους διοργανωτές.

Την οργανωτική ευθύνη για τη διεξαγωγή της α' φάσης του διαγωνισμού θα έχουν οι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων τάξεων του κάθε σχολείου, σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους οικείους Σχολικούς Συμβούλους, ενώ την οργανωτική ευθύνη για τη διεξαγωγή της β' φάσης του διαγωνισμού θα έχουν οι τοπικές Επιτροπές Εξετάσεων που θα συγκροτήσουν τα τοπικά παραρτήματα της Ε.Ε.Φ. Την επιστημονική και εκπαιδευτική ευθύνη του διαγωνισμού θα έχει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Α' φάση διαγωνισμού
Επειδή η αποστολή των θεμάτων της α' φάσης του διαγωνισμού στα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα σχολεία αυτά πρέπει να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2018 στο διαδικτυακό τόπο http://www.eef.gr τα εξής στοιχεία:
 1. Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει το σχολείο
 2. Επωνυμία σχολείου
 3. Τηλέφωνο σχολείου
 4. Αριθμό fax σχολείου
 5. E-mail σχολείου
 6. Ονοματεπώνυμο Διευθυντή
 7. Ταχυδρομική διεύθυνση σχολείου
 8. Αριθμό τμημάτων των Ε' και ΣΤ' τάξεων
 9. Αριθμό μαθητών κάθε τμήματος των Ε' και ΣΤ' τάξεων που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό
Οι συμπληρωμένες φόρμες θα αποστέλλονται στη διεύθυνση e-mail: eefpan2017@gmail.com.

Για επιβεβαίωση της ορθής λειτουργίας των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σταλεί δοκιμαστικό μήνυμα προς τα σχολεία, μέχρι την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018.

Β' φάση διαγωνισμού 
Στη β' φάση του διαγωνισμού συμμετέχουν μόνο οι 2 πρωτεύσαντες μαθητές κάθε τμήματος των Ε' και ΣΤ' τάξεων κάθε σχολείου που συμμετείχε στην α' φάση, μετά από την αξιολόγηση των γραπτών τους από τους εκπαιδευτικούς τους, οι οποίοι αποστέλλουν ταχυδρομικώς τα γραπτά των 5 πρωτευσάντων μαθητών στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Γριβαίων 6, Τ.Κ. 10680 Αθήνα (τηλ. 210-3635701).

Για τον έγκαιρο προγραμματισμό των εξεταστικών κέντρων, τα ονόματα των μαθητών που θα συμμετάσχουν στη β' φάση του διαγωνισμού θα πρέπει να έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά μέχρι τις 12 Μαρτίου 2018 στο διαδικτυακό τόπο http://www.eef.gr με τα εξής στοιχεία:
 1. Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει το σχολείο
 2. Επωνυμία σχολείου
 3. Ονοματεπώνυμα μαθητών (2 μαθητές ανά τμήμα κάθε τάξης)
 4. Πατρώνυμα μαθητών
 5. Μητρώνυμα μαθητών
 6. Τάξη/ τμήμα μαθητών
Μετά τη συγκέντρωση των παραπάνω στοιχείων, θα ανακοινωθούν στον ίδιο διαδικτυακό τόπο τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα διαγωνιστούν οι μαθητές. 

Οι συμπληρωμένες φόρμες θα αποστέλλονται στη διεύθυνση e-mail: eefpan2017@gmail.com.

Επισημαίνεται ότι, η συμμετοχή των μαθητών στον ανωτέρω διαγωνισμό είναι προαιρετική.

Για περισσότερες οργανωτικές πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Γριβαίων 6, ΤΚ 10680 Αθήνα (τηλ: 210-3635701, fax: 210-3610690, e-mail: eefpan2017@gmail.com).

Η σύνθεση και η επιλογή των θεμάτων α' και β' φάσης καθώς και η αξιολόγηση των γραπτών της β' φάσης θα γίνει από την αρμόδια επιτροπή των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής 2018 της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, με την επιστημονική εποπτεία του καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ξενοφώντα Μουσά και του καθηγητή του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κων/νου Σκορδούλη.


Οι πρωτεύσαντες κατά τη β' φάση μαθητές κάθε τάξης θα βραβευθούν σε ειδικές εκδηλώσεις από τους Οργανωτές.


Επισημαίνεται ότι, η μετακίνηση των μαθητών θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο, καθώς επίσης και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών θα είναι εθελοντική και χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.


Στη συνέχεια, δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις των Ε' και ΣΤ' τάξεων από διαγωνισμούς προηγούμενων ετών και κάντε την εξάσκησή σας:

Ε' ΤΑΞΗ/ ΣΤ' ΤΑΞΗ: 2013

*************

α' φάση

Ε' ΤΑΞΗ: 2014, 2015, 2016, 2017
ΣΤ' ΤΑΞΗ: 2014, 2015, 2016, 2017

*************

β' φάση

Ε' ΤΑΞΗ: 2014, 2015, 2016, 2017
ΣΤ' ΤΑΞΗ: 2014, 2015, 2016, 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε στα «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ»! Το ιστολόγιο ενημερώνεται με πολλή αγάπη και σεβασμό στους μικρούς μας φίλους. Κάθε σελίδα του συμπληρώνεται με μεράκι, όπως ένα παιδικό βιβλίο, φροντίζοντας ώστε να είναι καλαίσθητο κι ευχάριστο στα μάτια τους. Σας ευχαριστούμε που ομορφαίνετε την παρέα μας και μας δείχνετε την αγάπη σας με τα ευγενικά και ενθαρρυντικά σας σχόλια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...