Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ (27/3)

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή της διεθνούς θεατρικής κοινότητας, από το 1961, όταν πρωτοεμφανίσθηκε με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου με θεατρικά δρώμενα και άλλες συναφείς με το θέατρο εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από τα εθνικά τμήματα του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που συνενώνει τους επαγγελματίες του θεάτρου και συνεργάζεται στενά με την UNESCO.


Οι φίλοι του θεάτρου θα έχουν την ευκαιρία αυτό το τριήμερο να απολαύσουν παραστάσεις με φθηνό εισιτήριο ή και εντελώς δωρεάν, καθώς την Κυριακή είναι η παγκόσμια ημέρα Θεάτρου και πολλές θεατρικές σκηνές θα την τιμήσουν με αυτό τον τρόπο.

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, σε συνεργασία με πολλά θέατρα και θιάσους στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη περιφέρεια γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου προσφέροντας παραστάσεις με δωρεάν παραχώρηση θέσεων για το κοινό για από σήμερα έως και την Τρίτη 30 Μαρτίου.

Επίσης, το θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση, θα δώσει παραστάσεις και στις δύο του σκηνές από σήμερα έως την Κυριακή με γενική είσοδο 8 ευρώ. Στην Κεντρική Σκηνή παρουσιάζεται το έργο του Γεωργίου Σουρή «Η δημαρχίνα» και στην σύγχρονη Παιδική Σκηνή φιλοξενεί το έργο «Από πού παν΄ στο Σκουπιδοπρασινιστάν».

Τέλος το «Βρυσάκι», Χώρος Τέχνης & Δράσης σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Μυθοποιία οργανώνουν έναν τριήμερο εορτασμού με εκδηλώσεις που έχουν σχέση με το θέατρο και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την
Παρασκευή 25 Μαρτίου: Χοροθεατρική παράσταση από την καλλιτεχνική ομάδα Αλλαχού, Θεατρικά αναλόγια με θέμα το θέατρο και την υποκριτική και αποσπάσματα από διάφορα κλασικά έργα.

Το
Σάββατο 26 Μαρτίου: Ανοιχτή συζήτηση με θέμα το εναλλακτικό θέατρο, θεατρική παράσταση αυτοσχεδιασμών, Θεατρικό Αναλόγιο σε κείμενα σχετικά με το θέατρο και την υποκριτική και αποσπάσματα από διάφορα έργα.


Την Κυριακή 27 Μαρτίου: Ανοιχτή συζήτηση με θέμα το νεοελληνικό, «Θεατρικό Ντοκιμαντέρ» και πάρτι karaoke με τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο.


Το Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Μυθοποιία οργανώνουν έναν τριήμερο εορτασμό  (25-27/03) της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου με ποικίλες εκδηλώσεις σχετικές με το θέατρο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Παρασκευή 25/3
18:30 Χοροθεατρική παράσταση από την καλλιτεχνική ομάδα Αλλαχού.

20:00 Θεατρικά αναλόγια, με θέμα το θέατρο και την υποκριτική. 

Αποσπάσματα από τα έργα :
«Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Λουιτζι Πιραντέλο. (Διαβάζουν οι ηθοποιοί: Άλκηστις Πουλοπούλου και Μπάμπης Γαλιατσάτος).
«Σχοινοβάτης» του Ζαν Ζενέ (Διαβάζει η ηθοποιός Άννα Ψαρρά).

21:30 Αποσπάσματα από τη μουσικοθεατρική σάτιρα “Κrisis Project” Concept: Ηλίας Αλεξάνδρου, Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ. 

Πρωταγωνιστούν: Ηλίας Αλεξάνδρου, Άννα Ζηρδέλη, Ηλέκτρα Καπετανάκη, Νίκος Κερασιώτης, Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ, Ευτυχία Φαναριώτη.

Σάββατο 26/3

17:30 Ανοιχτή συζήτηση με θέμα το εναλλακτικό θέατρο με τη συμμετοχή των σκηνοθετών Περικλή Μουστάκη, και Γιώργου Νανούρη και των ηθοποιών Νάντιας Παπαθεοδώρου και Αννίτας Καπουσίζη.

19:30 «Αυτοσχεδιάζοντας» θεατρική παράσταση αυτοσχεδιασμών σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Ευδόκιμου Τσολακίδη.

21:30 Θεατρικό Αναλόγιο σε κείμενα σχετικά με το θέατρο και την υποκριτική.

Αποσπάσματα από τα έργα: «Το παράδοξο στον ηθοποιό» του Βαλέρ Νοβαρινά. Διαβάζει ο ηθοποιός. Πέτρος Αλατζάς.

«Γράμμα στον ηθοποιό» του Ντενί Ντιντερό. Διαβάζουν οι ηθοποιοί Πάνος Ροκίδης και Αννίτα Καπουσίζη.
«Άμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Διαβάζει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ.

Κυριακή 27/3
17:30 Ανοιχτή συζήτηση με θέμα το νεοελληνικό έργο με τη συμμετοχή των συγγραφέων Δημήτρη Τσεκούρα και Κώστα Κατσουλάρη και της θεατρολόγου Καλλιόπης Ταράση.

19:30 «Θεατρικό Ντοκιμαντέρ» με την ηθοποιό Νάντια Παπαθεοδώρου.

20:30 Εισαγωγή στις αρχές του Devised Theatre από τη σκηνοθέτη και σεναριογράφο Χρυσάνθη Πιερροπούλου.

21:30 Πάρτι karaoke με τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο – guest Θάνος Μπίρκος.

Από 25/3/2011 έως 27/3/2011
Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης, Βρυσακίου 17, στάση Μετρό Μοναστηράκι.
Τηλ.: 211 8505650 και 210.3210179
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε στα «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ»! Το ιστολόγιο ενημερώνεται με πολλή αγάπη και σεβασμό στους μικρούς μας φίλους. Κάθε σελίδα του συμπληρώνεται με μεράκι, όπως ένα παιδικό βιβλίο, φροντίζοντας ώστε να είναι καλαίσθητο κι ευχάριστο στα μάτια τους. Σας ευχαριστούμε που ομορφαίνετε την παρέα μας και μας δείχνετε την αγάπη σας με τα ευγενικά και ενθαρρυντικά σας σχόλια!