Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!!!

Και οι δέκα "Πράσινες Ομάδες" που μας εξέπληξαν με τις γνώσεις, τη φαντασία και την κριτική τους ικανότητα αλλά και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί που με αυταπάρνηση στήριξαν και ενέπνευσαν τις προσπάθειες των μαθητών σε όλη τη διάρκεια των δέκα εβδομάδων του προγράμματος "Η Δύναμη του 10".

 

Η εκδήλωση, η οποία έγινε χθες (9/5/2011) και διήρκησε τρεις ώρες, συμπεριλάμβανε παρουσιάσεις από όλα τα σχολεία σχετικά με τη δική τους ευαισθητοποίηση, αλλά και συνειδητοποιημένη συνεισφορά στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης ανακοινώθηκαν επίσης και τα αποτελέσματα από το διαγωνισμό μεταξύ των έξι δημοτικών και τεσσάρων γυμνασίων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Η βαθμολόγησή τους βασίστηκε στην επιτυχία με την οποία οι «Πράσινες Ομάδες» ανταποκρίθηκαν στα εργαστήρια που παρακολούθησαν και στην εξοικονόμηση ενέργειας που σημείωσαν μετά την εγκατάσταση των «έξυπνων μετρητών» σε κάθε σχολείο, οι οποίοι επέτρεψαν σε μαθητές και δασκάλους τον έλεγχο της ενεργειακής κατανάλωσης του σχολείου τους μέσω μιας εύχρηστης διαδικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας.

Τα αποτελέσματα λοιπόν αποδεικνύουν φανερά ότι νικητές ήταν όλα τα σχολεία που πήραν μέρος στο διαγωνισμό εφόσον κατάφεραν και να ανταποκριθούν επαρκώς σε όλα τα εργαστήρια στα οποία πήραν μέρος, αλλά και να εξοικονομήσουν ενέργεια κατά τουλάχιστον 20% χωρίς την ανάγκη για παρεμβάσεις στο κέλυφος του σχολικού κτιρίου!

Για την ιδιαίτερη συμβολή τους διακρίθηκαν το 152 Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και το 7 Γυμνάσιο Περιστερίου που πήραν από κοινού τη πρώτη θέση στο διαγωνισμό, ενώ τη δεύτερη θέση κατέκτησε το 70 Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Η ομάδα των εθελοντών υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συμβουλίου βράβευσε και τις δέκα ομάδες με πιστοποιητικά για την ενεργό συμμετοχή τους, τα οποία αναφέρονταν σε κάποιο χαρακτηριστικό που έκανε την κάθε ομάδα να ξεχωρίσει, όπως δημιουργικότητα, επικοινωνία, μεταδοτικότητα κ.α.

Ευελπιστούμε οι συγκινητικές πραγματικά προσπάθειες των δέκα σχολείων δεν θα σταματήσουν εδώ αλλά θα παραδειγματίσουν την υπόλοιπη σχολική κοινότητα και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη διαφύλαξη των καλύτερων συνθηκών διαβίωσης, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για όλους τους κατοίκους αυτού του πλανήτη.

ΠΗΓΗ: THEPOWEROFTEN.GR

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στα παιδιά ! Δούλεψαν πολύ, απέκτησαν οικολογικές συνήθειες , επηρέασαν θετικά τους συμμαθητές τους αλλά και τους γονείς τους !Κατάφεραν να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος στο σχολείο μας κατά 39%.Δεν είναι σπουδαίο ;
    ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε στα «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ»! Το ιστολόγιο ενημερώνεται με πολλή αγάπη και σεβασμό στους μικρούς μας φίλους. Κάθε σελίδα του συμπληρώνεται με μεράκι, όπως ένα παιδικό βιβλίο, φροντίζοντας ώστε να είναι καλαίσθητο κι ευχάριστο στα μάτια τους. Σας ευχαριστούμε που ομορφαίνετε την παρέα μας και μας δείχνετε την αγάπη σας με τα ευγενικά και ενθαρρυντικά σας σχόλια!