Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ...

«ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ Η ΑΡΚΟΥΔΑ»

Δυο καλοί φίλοι βάδιζαν στον ίδιο δρόμο. Περπατούσαν σε έναν έρημο και άγνωστο δρόμο, μέσα από βουνά και κοιλάδες. Παρόλο που βάδιζαν σε ένα μέρος άγνωστο, ο άντρας ένοιωθε ήρεμος και ασφαλής, γιατί ήταν μαζί με το φίλο του και ό,τι και να συνέβαινε, θα το αντιμετώπιζαν μαζί.


Εκεί, λοιπόν, που περπατούσαν και συζητούσαν, ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά τους μια μεγάλη αρκούδα. Ο ένας άντρας έτρεξε γρήγορα και σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο. Η αρκούδα δεν τον έβλεπε και έτσι γλίτωσε. Ο άλλος άντρας έμεινε ακίνητος και μετά, έπεσε στο έδαφος, για να υποκριθεί ότι είναι νεκρός.

Η αρκούδα έτρεξε αμέσως να αρπάξει τον άντρα που ήταν στο έδαφος, γιατί πεινούσε πολύ. Σήκωσε τον άντρα από το έδαφος και τον κούνησε. Εκείνος όμως από το φόβο του ήταν ακίνητος και είχε παγώσει τόσο πολύ, που η αρκούδα νόμιζε πως ήταν πραγματικά νεκρός. Έτσι, παρά τη μεγάλη της πείνα, τον πέταξε κάτω και έφυγε για να βρει φαγητό.

Όταν ο άλλος άντρας βεβαιώθηκε ότι η αρκούδα είχε φύγει μακριά και ήταν πλέον ασφαλής, κατέβηκε από το δέντρο που είχε σκαρφαλώσει και πλησίασε το φίλο του. Ήθελε να κάνει τον έξυπνο και είπε στο φίλο του με άνεση: «Πες μου καλέ μου φίλε, όταν ήσουν ξαπλωμένος τρέμοντας από το φόβο σου, τι ακριβώς σου είπε η αρκούδα»;

Και ο άντρας του απάντησε απογοητευμένος: «Μου είπε να διαλέγω καλύτερα τους φίλους μου και άλλη φορά να μην ταξιδεύω με φίλους που με εγκαταλείπουν την ώρα που τους χρειάζομαι».

«Ο ΔΙΑΣ ΚΑΙ Η ΧΕΛΩΝΑ»

Τα παλιά τα χρόνια, όταν ο Δίας αποφάσισε να παντρευτεί, κάλεσε στο γάμο του και στη γιορτή που θα ακολουθούσε μετά, όλα τα ζωντανά. Μόνο η χελώνα δεν πήγε και ο Δίας θύμωσε πολύ. 

 
Την επόμενη μέρα, λοιπόν, τη ρώτησε γιατί δεν πήγε στη γιορτή. Τότε αυτή, του είπε: «Το καλύτερο σπίτι είναι για τον καθένα το δικό του». Και τότε, ο θυμωμένος Δίας, την ανάγκασε να κουβαλάει πάντα το καλύβι της στην πλάτη της!

5 σχόλια:

 1. Τι όμορφες, διδακτικές και ενημερωτικές ιστορίες. Τις διάβασα μαζί με την κόρη μου και τις απολαύσαμε!
  Καλό βράδυ σου εύχομαι Αντώνη μου, να περνάς καλά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευχαριστώ Ροδούλα. Οι μύθοι του Αισώπου διδάσκουν σημαντικά πράγματα με ευχάριστο τρόπο! Αρκεί τα παιδιά που θα τους διαβάσουν να φροντίσουν να βρουν το δίδαγμά τους! Καλό βράδυ και σε σένα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ. ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ.ΠΟΛΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΙ. ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΙΜΙΛΙΑ ΑΓΓΕΛΟΒΑΠέμπτη, 30 Ιουνίου, 2011

  ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΣΑΚΗ ΩΡΑΙΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ΠΟΛΥ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευσταθία @ Αιμιλία, χαίρομαι που οι μύθοι του Αισώπου σας αρέσουν. Στο μέλλον θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε πολύ περισσότερους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε στα «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ»! Το ιστολόγιο ενημερώνεται με πολλή αγάπη και σεβασμό στους μικρούς μας φίλους. Κάθε σελίδα του συμπληρώνεται με μεράκι, όπως ένα παιδικό βιβλίο, φροντίζοντας ώστε να είναι καλαίσθητο κι ευχάριστο στα μάτια τους. Σας ευχαριστούμε που ομορφαίνετε την παρέα μας και μας δείχνετε την αγάπη σας με τα ευγενικά και ενθαρρυντικά σας σχόλια!