Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

"Η ΑΓΩΝΙΑ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ"

Μια φορά και ένα καιρό ένα παιδί ήταν έτοιμο να γεννηθεί. Την προηγούμενη ημέρα ρώτησε το Θεό: «Μου λένε ότι θα με στείλεις αύριο στη γη. Φοβάμαι. Πώς θα μπορέσω να ζήσω εκεί; Είμαι μικρός και αβοήθητος». Και ο Θεός του απάντησε: «Μην ανησυχείς. Έχω φροντίσει για σένα. Μεταξύ πολλών Αγγέλων, διάλεξα έναν και για σένα. Θα σε περιμένει στη γη και θα σε φροντίζει».


Το παιδί επέμενε... «Ναι, αλλά εδώ στον Παράδεισο δεν κάνω τίποτα άλλο από το να τραγουδάω και να γελάω κάθε μέρα! Μόνο αυτά χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένος! Θα νιώθω τόση ευτυχία στη γη;» Τότε ο Θεός του είπε: «Ο Άγγελος που έχω διαλέξει για σένα, ο Άγγελός σου, θα σου τραγουδάει όλη την ημέρα. Θα αισθάνεσαι την αγάπη του κι έτσι, θα είσαι ευτυχισμένος».

Και το παιδί ρώτησε: «Και πώς θα καταλαβαίνω τους ανθρώπους, όταν θα μιλούν, αφού δεν ξέρω τη γλώσσα τους;» «Αυτό είναι εύκολο», του είπε ο Θεός. «Ο Άγγελός σου θα σου λέει τα πιο όμορφα και γλυκά λόγια, που έχεις ακούσει ποτέ και με πολλή υπομονή και φροντίδα θα σε μάθει να μιλάς!»

Και ύστερα το παιδί κοιτώντας το Θεό ρώτησε: «Και τι θα κάνω, όταν θα θέλω να μιλήσω σε σένα;» Ο Θεός χαμογέλασε στο παιδί και του είπε: «Ο Άγγελός σου θα σε μάθει πώς να προσεύχεσαι!» Και το παιδί είπε: «Έχω ακούσει ότι στη γη υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι, που είναι κακοί. Ποιός θα με προστατεύσει από τους κακούς;»

Ο Θεός αγκάλιασε το παιδί και του είπε: «Ο Άγγελός σου θα σε υπερασπιστεί ακόμα κι αν χρειαστεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του». Λυπημένο το παιδί τον ρώτησε: «Ναι, αλλά πάντα θα είμαι λυπημένος, γιατί δε θα σε βλέπω πια...»

«Ο Άγγελός σου θα σου μιλάει συνέχεια για μένα και θα σε διδάξει τον τρόπο που θα μπορέσεις να γυρίσεις πάλι σε μένα. Έτσι και αλλιώς δεν θα σου λείψω ποτέ, αφού θα είμαι πάντα δίπλα σου».

Τη συγκεκριμένη στιγμή επικρατούσε απόλυτη γαλήνη στον Παράδεισο και οι μακρινές φωνές από τη γη είχαν ήδη ακουστεί. Το παιδί βιαστικά ρώτησε: «Θεέ μου, αν πρέπει να φύγω τώρα, πες μου το όνομα του Αγγέλου μου!» Και ο Θεός απάντησε: «Τον Άγγελό σου θα τον αναγνωρίσεις εύκολα. Άλλωστε, θα είναι ο πρώτος που θα αντικρίσεις, φτάνοντας στη γη. Το όνομα του Αγγέλου σου δεν είναι τόσο σημαντικό...»
 
Εσύ απλά θα τον φωνάζεις...

 «Μαμά!»

9 σχόλια:

 1. Συγκλονίστηκα και ταυτόχρονα συγκινήθηκα πάρα πολύ!!!!! Ένας υπέροχος διάλογος που παρουσιάζει με τον πιο απλό τρόπο το μεγαλείο της αγάπης της μητέρας προς το παιδί της......
  Μπράβο σου Αντώνη!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συγκλονιστικό το λιγότερο...
  Αληθινό το περισσότερο!!!

  Αυτό είναι αγάπη!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εκπληκτική ιστορία!!!
  εκπληκτικό βίντεο...

  Κάτι τέτοια αριστουργήματα σε κάνουν να αισθάνεσαι... άνθρωπος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Muy bueno. Un gusto visitarte. Te envío un fraternal saludo deseándote un buen día.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλημέρα Αντώνη.Δεν ντρέπομαι να πω, πως δεν κατάφερα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου.Η πιο υπέροχη αφιέρωση για όλες τις μανούλες!Σ'ευχαριστούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σ’ όλες τις συντεταγμένες της γης ο ίδιος ο Θεός, ο Ένας, αλλάζει ονόματα. Η Μητέρα παντού είναι Μητέρα. Ένα όνομα, ένα μεγαλειώδες συναίσθημα Δημιουργίας Ζωής, ένα Πρόσωπο.

  Κοίτα γύρω σου στον κόσμο και δείξε μου μία άσχημη Μητέρα. Δε θα βρεις. Γιατί δεν υπάρχει άσχημη Αγάπη.

  Εδώ, τις σελίδες αυτού του βιβλίου ανθίζει πληθωρικά, με αθάνατη αειφορία, ένα λουλούδι αμάραντο:
  Η Μητέρα του καθενός μας, που όσο μακριά κι αν είναι, είναι πάντα εδώ.


  Καλημερα με Χαμόγελο ΠΑΙΔΙΚΟ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν θα μπορούσε όποιος έγραψε αυτό το βίντεο.. που διαβάσαμε να αποδώσει καλύτερα..και ωραιότερα το όνομα του Αγγέλου..... τι όμορφο!!!!!! να είσαι καλά που το μοιράστηκες μαζί μας...σε ευχαριστούμε!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ένας επίγειος άγγελος είναι η μητέρα όλων, που με την ανιδιοτελή αγάπη της, την υπομονή και την καρτερικότητά της, προσφέρει στα παιδιά της ό,τι το καλύτερο, τα φροντίζει, τα προσέχει και τα προστατεύει κάθε στιγμή!
  Μια όμορφη ιστορία και ένα εξίσου τρυφερό βίντεο, για όλους εσάς τους αγαπημένους φίλους που μας επισκεφθήκατε!
  Αντώνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε στα «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ»! Το ιστολόγιο ενημερώνεται με πολλή αγάπη και σεβασμό στους μικρούς μας φίλους. Κάθε σελίδα του συμπληρώνεται με μεράκι, όπως ένα παιδικό βιβλίο, φροντίζοντας ώστε να είναι καλαίσθητο κι ευχάριστο στα μάτια τους. Σας ευχαριστούμε που ομορφαίνετε την παρέα μας και μας δείχνετε την αγάπη σας με τα ευγενικά και ενθαρρυντικά σας σχόλια!