Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Τα «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ» παρουσιάζουν δύο εξαιρετικά βιβλία της καλής συναδέλφου και φίλης του ιστολογίου κ. Σοφίας Αδάμου, χρήσιμα βοηθήματα για τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές των τάξεων στις οποίες απευθύνονται. Γραμμένα με πολύ μεράκι και αγάπη και με εξαιρετική εικονογράφηση, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «ΠΑΤΑΚΗ» σε όλα τα βιβλιοπωλεία. 


ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
(Σ. Κ. Αδάμου - Σ. Α. Χριστοδούλου)  

Το «τετράδιο πρώτης γραφής» απευθύνεται στους μαθητές της Α' Δημοτικού, αλλά και σε παιδιά του Νηπιαγωγείου. Στόχος του βιβλίου είναι η ορθή γραφή των γραμμάτων, ενώ η πλούσια εικονογράφηση προσφέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον «εργασίας», στο οποίο αυτενεργώντας δημιουργικά, θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν το μαγικό κόσμο των γραμμάτων. 

Πρωτότυπο τετράδιο πρώτης γραφής για όλο τον χρόνο. Περιέχει ασκήσεις προγραφής, γραφής των γραμμάτων με υποδείξεις για την ορθή φορά, ορθογραφίας των λέξεων και φράσεων που υποδεικνύονται από το σχολικό βιβλίο Γλώσσας. 

 

ΓΡΑΠΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 
(Σ. Κ. Αδάμου)  

Ένα βιβλίο για την ανάπτυξη του γραπτού λόγου στα παιδιά, ως μαθητές της Β' Δημοτικού. Η λογική ακολουθία των ασκήσεων, έτσι όπως καταλήγουν προοδευτικά να γίνονται μικρά κείμενα, εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών, τα οποία αδυνατούν να παράγουν τη σκέψη τους σε γραπτό λόγο. Για το συγκεκριμένο βιβλίο η συγγραφέας Σοφία Αδάμου είπε τα εξής:

«Ο γραπτός λόγος είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Βοηθά τον μαθητή να περνά αβίαστα από τον προφορικό στον γραπτό λόγο, διατυπώνοντας και αναπτύσσοντας σωστά τη σκέψη του.

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με βάση την πολύχρονη διδακτική μου εμπειρία και φαντασία, καθώς και τη γνώση των πραγματικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο μαθητής. Συμβαδίζει απόλυτα με το νέο αναλυτικό σχολικό πρόγραμμα και τον κατευθύνει βήμα βήμα στην επίτευξη του στόχου.

Η δομή του βιβλίου ακολουθεί την εξής λογική: Ξεκινά με τον σχηματισμό απλών προτάσεων, τον εμπλουτισμό λεξιλογίου, την αποτύπωση σκέψης και φαντασίας και προχωρά στον σχηματισμό απλών κειμένων και εκθέσεων με βοηθητικούς πλαγιότιτλους και εικόνες.

Το βιβλίο ολοκληρώνεται με εκθέσεις βασισμένες στις ενότητες των σχολικών θεμάτων από το βιβλίο Γλώσσας Β' Δημοτικού.

Φιλοδοξία μου είναι: 

 • Να βοηθήσω τον μαθητή να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις του γλωσσικού αυτού μαθήματος.
 • Να καθοδηγήσω τους γονείς να κατευθύνουν σωστά τα παιδιά τους στην προσπάθεια αυτή.
 • Να προσφέρω τη βοήθειά μου στους συναδέλφους μου».

Τα «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ» συστήνουν ανεπιφύλακτα τα παραπάνω βιβλία, γιατί αποτελούν εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, τόσο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όσο και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, βοηθώντας το μαθητή να αφομοιώσει με ευχάριστο τρόπο τις γνώσεις που περιέχονται σ' αυτά!

4 σχόλια:

 1. ...και νομίζετε ότι σας ξέχασα;;;;;;;;;;;;;;;;;

  Πόπη, Αντώνη
  και ηλιανθάκια,
  ΟΛΟΥς σας πήρα ...αγκαλιά, απόψε!
  Βλέπετε, ο κήπος(κοίτα ανάρτηση Αστοριανή)
  και ο μικρός εγγονός μας,
  δεν μου αφήνουν στιγμή.

  Είναι φορές που δεν με φτάνει ο ...ύπνος!

  Σας φιλώ όλους, και σας αγαπώ,
  Υιώτα
  αστοριανή,
  ΝΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα καλά βοηθήματα για το σχολείο είναι πολύτιμα...
  Και για τους δασκάλους και για τα παιδιά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπημένη μας φίλη Υιώτα, πολύ χαιρόμαστε τις επισκέψεις σου! Γνωρίζουμε καλά ότι δεν μας ξεχνάς... Ο χρόνος είναι πολύτιμος και πολλές φορές, όσο κι αν τρέχουμε, δεν αρκεί για να τα προλάβουμε όλα...

  Είναι φυσικό ο εγγονός σου να "κλέβει" τις περισσότερες ώρες της ζωής σου, μα σκέψου πόσο τρυφερό και ανανεωτικό είναι όλο αυτό! Αλλά και η ενασχόληση με τον κήπο σου είναι πολύ δημιουργική και σίγουρα σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα του κόπου σου!

  Καλή δύναμη σε ό,τι κάνεις, αγαπημένη μας φίλη!
  Σου στέλνουμε την αγάπη και τα φιλιά μας!
  Αντώνης-Πόπη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συμφωνώ απόλυτα, Λαμπρινή μου! Και πράγματι, τα βοηθήματα της Σοφίας είναι πολύ καλά και για το λόγο αυτό θα είναι πολύτιμα σε όσους τα χρησιμοποιήσουν!

  Να έχεις καλό ξημέρωμα, καλή μου φίλη!
  Αντώνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε στα «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ»! Το ιστολόγιο ενημερώνεται με πολλή αγάπη και σεβασμό στους μικρούς μας φίλους. Κάθε σελίδα του συμπληρώνεται με μεράκι, όπως ένα παιδικό βιβλίο, φροντίζοντας ώστε να είναι καλαίσθητο κι ευχάριστο στα μάτια τους. Σας ευχαριστούμε που ομορφαίνετε την παρέα μας και μας δείχνετε την αγάπη σας με τα ευγενικά και ενθαρρυντικά σας σχόλια!