Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (5/6)

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1972, για να θυμίζει σε όλη την ανθρωπότητα την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος και της πράσινης ανάπτυξης, για το μέλλον του πλανήτη μας. Από τότε και κάθε χρόνο, δίνεται σε όλους, φορείς και πολίτες, η ευκαιρία ενημέρωσης για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και έκφρασης της άποψή τους για όσα συμβαίνουν στον πλανήτη και σχετίζονται με τη διαχείριση περιβάλλοντος, τη ρύπανση, τη διατήρηση και σωτηρία της πανίδας και της χλωρίδας σε κάθε μήκος και πλάτος κ.λπ. Το ανθρώπινο είδος -για να επιβιώσει στο μέλλον- πρέπει να προστατέψει το φυσικό περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. 


Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος του 2012 είναι «Πράσινη Οικονομία: Μήπως σε περιλαμβάνει;» Το 2012 αποτελεί χρονιά ορόσημο καθώς γιορτάζεται η 40η επέτειος από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και κυρίως, γιατί οι ηγέτες του κόσμου θα συναντηθούν για άλλη μια φορά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Η έννοια της Πράσινης Οικονομίας θεωρείται από πολλούς περίπλοκη και η εφαρμογή της πολυτέλεια. Στην πραγματικότητα η Πράσινη Οικονομία έχει εφαρμογή παντού γύρω μας και μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε στην προώθησή της. 

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προωθεί μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική, για την επίτευξη της πράσινης οικονομίας μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και τομέων, που αφορούν μεταξύ άλλων την κλιματική αλλαγή, το φυσικό περιβάλλον, τα δάση και τη βιοποικιλότητα, τους υδάτινους πόρους, τα απόβλητα, την ενέργεια, τη βιομηχανική επικινδυνότητα, το αστικό περιβάλλον και τα κτίρια.

Στην προσπάθεια αυτή, η πολιτεία χρειάζεται όλους να εργαστούμε συλλογικά για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση των πόρων, ώστε να καταφέρουμε να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μια καλύτερη ποιότητα περιβάλλοντος και τουλάχιστον τους πόρους που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η ημέρα για βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας και να γιορτάσουμε τα επιτεύγματα που έχουμε όλοι μαζί πετύχει για την προστασία του περιβάλλοντος.

2 σχόλια:

 1. Aντώνη μου,πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες για την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλoντος. Πριν κάποια χρόνια παραkολουθούσα από την τηλεόραση κάποια άλλη συγκέντρωση των μεγάλων,περιβόητων ηγετών του κόσμου στο Γκουεντάναμο. Αμέσως σκέφτηκα το εξής: Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν καταστρέψει το περιβάλλον, από την μία χρησιμοποιώντας τα χημικά τους όπλα και από την άλλη με την ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνολογίας (η οποία έχει προσφέρει πάρα πολλά καλά στoν άνθρωπο, αλλά πολύ περισσότερα κακά)τολμούν να συνεδριάζουν και να μιλούν για την διάσωση του περιβάλλοντος;
  Περιβάλλον=το μεγαλύτερο δώρο που έδωσε απλόχερα ο Θεός στον άνθρωπο.
  Χρέος όλων μας είναι να το προστατεύσουμε. Όταν μας δίνεται η ευκαιρία να φύγουμε από αυτή την τεράστια τσιμεντούπολη που ζούμε,μόνο τότε μπορούμε να θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης και να εκτιμήσουμε την αξία του.
  ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, Ευσταθία. Η ζωή σ' ένα υγιές περιβάλλον είναι δικαίωμα των ανθρώπων, γι' αυτό και η προστασία του είναι υποχρέωση όλων μας. Οφείλουμε να παραδώσουμε έναν καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας. Είναι η ελπίδα μας για το αύριο...
  Αντώνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε στα «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ»! Το ιστολόγιο ενημερώνεται με πολλή αγάπη και σεβασμό στους μικρούς μας φίλους. Κάθε σελίδα του συμπληρώνεται με μεράκι, όπως ένα παιδικό βιβλίο, φροντίζοντας ώστε να είναι καλαίσθητο κι ευχάριστο στα μάτια τους. Σας ευχαριστούμε που ομορφαίνετε την παρέα μας και μας δείχνετε την αγάπη σας με τα ευγενικά και ενθαρρυντικά σας σχόλια!