Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

ΠΑΖΛ: ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ


Τα παπαγαλάκια κατάγονται από τις στέπες και τις σαβάνες της Αυστραλίας. Εκεί ζουν σε μεγάλα σμήνη τα πράσινα παπαγαλάκια budgerigars. Σπανιότερα είναι τα πουλιά με κίτρινο ή μπλε χρώμα. Αυτά τα χρώματα πουλιών προσφέρουν λίγες ελπίδες επιβίωσης, σε ένα περιβάλλον, όπου το πράσινο χρώμα χρησιμεύει για καμουφλάζ. Τα πολύχρωμα παπαγαλάκια πέφτουν γρήγορα θύματα αρπακτικών πουλιών. Το 1840 ο Άγγλος φυσιοδίφης John Gould έφερε στην Ευρώπη το πρώτο ζευγάρι παπαγάλων. Από τότε, τα φιλικά πουλιά της οικογένειας των μικρών παπαγάλων απολαμβάνουν παγκοσμίως την αγάπη όλων των ανθρώπων.

Στην πρώτη πατρίδα τους, την Αυστραλία, τα υπέροχα αυτά πουλιά συχνά διανύουν μεγάλες αποστάσεις, για να βρουν τις κατάλληλες πηγές τροφής. Αναζήτηση τροφής στη φύση, σημαίνει σκληρή εργασία. Η βασική τους τροφή αποτελείται από σπόρους διαφορετικών ειδών φυτών, των οποίων αφαιρούν το κέλυφος με τη βοήθεια του ράμφους. Στο μενού τους υπάρχουν επίσης, φρούτα, λαχανικά και φρέσκο χορτάρι και βότανα. Για να επιβιώσουν, πρέπει να τσιμπολογούν και να ροκανίζουν.
 
Τα ενήλικα παπαγαλάκια διακρίνονται εύκολα, ως προς το φύλο τους, από το δέρμα του ράμφους. Στο αρσενικό, το σημείο πάνω από το ράμφος έχει έντονο μπλε χρώμα, ενώ στο θηλυκό είναι ανοικτό μπεζ. Η διάκριση είναι λίγο δυσκολότερη στα πιο νεαρά πουλιά, επειδή και τα δύο φύλα έχουν ακόμη ένα ανοιχτό μπεζ ή ροζ δέρμα πάνω από το ράμφος τους. 

Τα νεαρά παπαγαλάκια εξημερώνονται γρηγορότερα από τα μεγαλύτερα σε ηλικία. Διακρίνονται εύκολα από το κυματοειδές σχέδιο του κεφαλιού, που φτάνει έως και το σημείο πάνω από το ράμφος. Εκτός από αυτό, τα νεαρά παπαγαλάκια έχουν μόνο μαύρα ή/και κόκκινα μάτια, χωρίς λευκή ίριδα.

Τα παπαγαλάκια είναι «οικογενειακά πουλιά» και φέρνουν χαρά σε όλους με το ζωντανό τους χαρακτήρα. Κάνουν στενές φιλίες και με τα παιδιά. Όταν ασχολείται κανείς συστηματικά μαζί τους και έχει και λίγη υπομονή, τα παπαγαλάκια δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη και συχνά μαθαίνουν να λένε κάποιες λέξεις. Η κατάλληλη φροντίδα, περιποίηση και διατροφή τούς εξασφαλίζουν μια μακρόχρονη κι ευτυχισμένη ζωή. 

Έχουν μία έντονη ανάγκη για κοινωνικότητα και προσέγγιση. Τους αρέσει να τους μιλάνε και να ασχολούνται πολύ μαζί τους. Όταν δύο παπαγαλάκια έχουν αποφασίσει ότι το ένα θέλει το άλλο, συχνά μένουν μαζί και η αγάπη τους διαρκεί μια ολόκληρη ζωή. Μπορεί κανείς να παρατηρήσει πολλούς ενδιαφέροντες τρόπους συμπεριφοράς σε ένα ζευγάρι: καθημερινά αποδεικνύουν τη συμπάθειά τους, χαϊδεύοντας τα κεφάλια τους, ταΐζοντας και βοηθώντας το ένα το άλλο στην περιποίηση του φτερώματος. Το τάισμα του θηλυκού από το αρσενικό έχει μεγάλη συναισθηματική αξία. Το αρσενικό αποδεικνύει με αυτόν τον τρόπο την αφοσίωσή του και δείχνει ότι ενδιαφέρεται πολύ για το ταίρι του και τους μελλοντικούς του απογόνους.

Παρατηρήστε την υπέροχη εικόνα και κάνοντας κλικ σε αυτήν, προσπαθήστε να συναρμολογήσετε το παζλ με τα πράσινα παπαγαλάκια!

                                                                                                                 Καλή επιτυχία!

Click to Mix and Solve

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλώς ήρθατε στα «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ»! Το ιστολόγιο ενημερώνεται με πολλή αγάπη και σεβασμό στους μικρούς μας φίλους. Κάθε σελίδα του συμπληρώνεται με μεράκι, όπως ένα παιδικό βιβλίο, φροντίζοντας ώστε να είναι καλαίσθητο κι ευχάριστο στα μάτια τους. Σας ευχαριστούμε που ομορφαίνετε την παρέα μας και μας δείχνετε την αγάπη σας με τα ευγενικά και ενθαρρυντικά σας σχόλια!