Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι τα πλεονεκτήματα θεάτρου του στη ζωή του παιδιού σας; Είναι βέβαιο πως το θέατρο προωθεί την ολοκλήρωση τής προσωπικότητας του παιδιού και πέρα από αυτό, συντελεί στην ψυχοπνευματική του ανάπτυξη. Η εξοικείωση του παιδιού με το θέατρο, μπορεί να γίνεται από πολύ νωρίς. Από πολύ μικρά, τα παιδιά είναι τα ίδια πολλές φορές σε ρόλους, αναπαριστούν, αυτοσχεδιάζουν, μιμούνται.


Δείτε παρακάτω μερικά πλεονεκτήματα: 
 • Βοηθά στη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών.
 • Αποδεσμεύει τη φαντασία τους.
 • Μέσα από αυτό τα παιδιά βλέπουν πως υπάρχουν και άλλες μορφές έκφρασης, όπως αυτή της γλώσσας του σώματος. 
 • Με το να δει ένα παιδί μια παράσταση, αναπτύσσει την κοινωνικότητά του (μοιράζεται αυτό που βλέπει με άλλους γύρω του, και αυτό που βλέπει είναι μια συλλογική δουλειά). 
 • Έπειτα, ερεθίζεται αισθητικά βλέποντας τα σκηνικά, τα κουστούμια και όσο περισσότερα ερεθίσματα δέχεται (παραστάσεις), τόσο αποκτά κριτικό πνεύμα για το τι του αρέσει, τι όχι και για ποιο λόγο.

Οι εξαιρετικές παραστάσεις θεάτρου, κουκλοθέατρου, μουσικής για παιδιά, είναι μια ευκαιρία να μάθουν για τις ηθικές αξίες και γενικότερα για τη ζωή και γίνονται ένα ισχυρό διδακτικό εργαλείο. Για το λόγο αυτό, μην ξεχνάτε να βάλετε τις θεατρικές παραστάσεις στη ζωή των παιδιών σας. Ακόμα, μπορείτε στο σπίτι, αντί να διαβάζετε συνέχεια παραμύθια, να παίζετε κουκλοθέατρο.

ΠΗΓΗ: PROJECTTHEATRODRAMA.WORDPRESS.COM

4 σχόλια:

 1. Έτσι είναι και Χαίρομαι που το εφαρμόσατε, ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!!! Με την θαυμάσια παράστασή που δώσατε εχθές!!!
  Επίσης, χαίρομαι που τώρα τα σχολεία πηγαίνουν τα παιδιά στο ΘΕΑΤΡΟ... Κάποτε έπρεπε να μεγαλώσεις για να πας στο θέατρο... σαν δική σου επιλογή... Και να σκεφθουμε ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν πάει ποτέ στο θέατρο... Τι χάνουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατί δεν λες και για την συμβολή του θεάτρου μαζί με τον δάσκαλο και μάλιστα όταν αυτός ο δάσκαλος ονομάζεται ΚΡΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ πάλι χτες έκανες αριστουργήματα παιδιά που πέρασαν απο τις τάξεις σου δεν νομίζω να υπάρχει έστω και ένα που να μην έχει λατρέψει το θέατρο και αυτό το οφείλουν σε σένα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!!! πάντα τέτοιες επιτυχίες το έχουν ανάγκη τα παιδιά ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για οτι προσφέρεις στα παιδιά είσαι μοναδικός ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΕ ΜΙΜΗΘΟΎΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ.

  Εστάλη στο facebook
  https://www.facebook.com/PaidikaXamogelaAntonisKrasakis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χθες βράδυ πραγματικά συγκινήθηκα από την παράσταση των παιδιών που παρακολούθησα! Φίλε Αντώνη και στην εκλεκτή συνάδελφό σου συγχαρητήρια. Σε μια εποχή, που επικρατεί ολοκληρωτικά η δύναμη της εικόνας, επιλέγατε να αναδείξετε τη δύναμη του λόγου!Και τι λόγος!
  Να μεταφέρετε στα παιδιά σας τα ταπεινά μου συγχαρητήρια και να τους πείτε πόσο τυχερά είναι που σας έχουν δασκάλους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου!
  Ήταν μια όμορφη παράσταση και θέλω κι εγώ, μέσα από εδώ, να συγχαρώ για άλλη μια φορά όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν σε αυτήν και υποστήριξαν τους ρόλους τους όσο καλύτερα μπορούσαν!!! Ήταν τιμή μας που παρευρεθήκατε και μας παρακολουθήσατε!!!
  Αντώνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ήρθατε στα «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ»! Το ιστολόγιο ενημερώνεται με πολλή αγάπη και σεβασμό στους μικρούς μας φίλους. Κάθε σελίδα του συμπληρώνεται με μεράκι, όπως ένα παιδικό βιβλίο, φροντίζοντας ώστε να είναι καλαίσθητο κι ευχάριστο στα μάτια τους. Σας ευχαριστούμε που ομορφαίνετε την παρέα μας και μας δείχνετε την αγάπη σας με τα ευγενικά και ενθαρρυντικά σας σχόλια!