Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

8ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ "ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ"

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.), στο πλαίσιο του περιοδικού «O Μικρός Ευκλείδης» που εκδίδει, διοργανώνει τον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά», για μαθητές Δημοτικού Σχολείου. 


Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 7 Μαρτίου 2014, ημέρα Παρασκευή, για τους μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων, κατά τις ώρες 08:15 έως 10:15, με σχετική τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος. 

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

Ο παιδαγωγικός σκοπός του διαγωνισμού είναι:
 • να αντιληφθούν οι μαθητές ότι τα μαθηματικά κρύβουν ομορφιά και προσφέρουν πολλές δυνατότητες στη ζωή μας,
 • να εκτιμήσουν τη χρήση των μαθηματικών σε πολλές εφαρμογές,
 • να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική τους σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.
Ορισμένα από τα ερωτήματα-δραστηριότητες που θα περιέχει ο διαγωνισμός θα δοθούν ως παιχνίδι, στο οποίο οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν κάποια κενά ή να σχεδιάσουν κάτι, ως απάντηση. Επίσης, ορισμένα ερωτήματα θα απαιτούν τον υπολογισμό της λύσης ενός προβλήματος.

Στη συνέχεια, δείτε τα θέματα και τις λύσεις των Ε' και ΣΤ' τάξεων από διαγωνισμούς προηγούμενων ετών και κάντε την εξάσκησή σας:

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Ε' ΤΑΞΗΣ:  2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 20122013
ΣΤ' ΤΑΞΗΣ: 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013

******************

ΛΥΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Ε' ΤΑΞΗΣ2007200820092010, 20112012, 2013
ΣΤ' ΤΑΞΗΣ: 2007, 20082009, 20102011, 2012, 2013

7 σχόλια:

 1. Πολύ καλό. Εδώ στη Βραζιλία έχουμε τις μαθηματικές ολυμπιάδες. Αυτό το μάθημα απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για να assimiilar, να κατανοήσουν και να μάθουν την αλήθεια. Με εκτίμηση, ο φίλος μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλέ μου φίλε Rodrio, ο μαθητικός αυτός διαγωνισμός είναι πολύ σημαντικός για τα παιδιά εδώ στην Ελλάδα! Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή κι εμείς οι δάσκαλοι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα προετοιμάσουμε σωστά στην ύλη των μαθηματικών που πρόκειται να εξεταστούν!
   Με αγάπη, Αντώνης

   Διαγραφή
 2. Μαρία ΑναστασοπούλουΤρίτη, 28 Ιανουαρίου, 2014

  Τον έζησα μέσα από τον ένα μου γιο και τώρα θα παροτρύνω και τον μικρό μου να πάρει μέρος γιατί είναι πολύ ωραίο για τα παιδάκια μας να δικαιώνεται κάποια προσπάθειά τους με κάποιου είδους βράβευση. Αρκεί να μην τα αγχώσουμε! Να νιώσουν χαρά μέσα από αυτό...

  Εστάλη στο facebook
  https://www.facebook.com/PaidikaXamogelaAntonisKrasakis

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και πολύ καλά θα κάνεις, Μαρία, να παρακινήσεις και τον δεύτερο γιο σου να συμμετάσχει στον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ε.Μ.Ε. Δεν χρειάζεται πανικός,... Συστηματική μελέτη και επανάληψη, αλλά και ψυχραιμία κατά την ημέρα των εξετάσεων, είναι τα βασικά εφόδια που πρέπει να διαθέτουν οι μικροί μαθητές μας. Μέσα από τέτοιες διαδικασίες αναπτύσσουν την ευγενή άμιλλα και συνειδητοποιούν την αξία και συμβολή των μαθηματικών στην εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης! Καλή επιτυχία στον μικρό σου!
   Αντώνης

   Διαγραφή
  2. Μαρία ΑναστασοπούλουΤρίτη, 28 Ιανουαρίου, 2014

   Σε ευχαριστώ πολύ. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι τα παιδιά αντιλαμβάνονται πως κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του, αρκεί να έχουν καθαρό μυαλό και συστηματική σκέψη και αυτό είναι στάση ζωής!Και τα μαθηματικά βοηθούν σημαντικά σε αυτό!

   Εστάλη στο facebook
   https://www.facebook.com/PaidikaXamogelaAntonisKrasakis

   Διαγραφή
 3. Και μια που μιλάτε για διαγωνισμούς και βραβεύσεις ....σας στέλνουμε ένα βραβειάκι για το πολύ ωραίο ιστολόγιό σας !!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ ωραία έκπληξη για τα "ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ" να παραλάβουν ένα όμορφο βραβειάκι από τη "ΛΟΥΛΟΥΔΟΠΑΡΕΑ"!

   Σ' ευχαριστώ πολύ, Μαρία! Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή! Σου εύχομαι καλή συνέχεια στην υπέροχη δουλειά σου, που απαιτεί κόπο, χρόνο και χαρούμενη διάθεση!

   Τα παιδάκια μας έχουν ανάγκη να ταξιδεύουν σε γνώριμα μονοπάτια, γεμάτα σχολικές μυρωδιές και όμορφα χρώματα!

   Την αγάπη μου σε όλους τους μικρούς μας φίλους στο 28 Νηπιαγωγείο Πατρών!!! Καλή πρόοδο!

   Αντώνης

   Διαγραφή

Καλώς ήρθατε στα «ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ»! Το ιστολόγιο ενημερώνεται με πολλή αγάπη και σεβασμό στους μικρούς μας φίλους. Κάθε σελίδα του συμπληρώνεται με μεράκι, όπως ένα παιδικό βιβλίο, φροντίζοντας ώστε να είναι καλαίσθητο κι ευχάριστο στα μάτια τους. Σας ευχαριστούμε που ομορφαίνετε την παρέα μας και μας δείχνετε την αγάπη σας με τα ευγενικά και ενθαρρυντικά σας σχόλια!